UITDEKLEI   Petra Duijvestijn (1967). 

Petra is kunstzinnig ondernemer en yogadocente. Zij geeft wekelijks les en diverse workshops bij o.a. het Atelier te Naaldwijk. In samenwerking met Cultuurweb Westland ontwikkelde zij mee aan de kunsteducatie voor basisscholen in het Westland.

Werken met klei is bezig zijn met de elementen. Klei is aarde gemengd met water, gedroogd aan de lucht, het vuur van de oven transformeert de klei tot steen. Kunstzinnige expressie is vormgeven aan dat wat in je leeft, dit creatieve proces is als een reis naar een onbekend land. De ontdekkingstocht is een avontuur met onzekerheid, verborgen boodschappen en momenten van geluk.

Petra maakt unieke, handgevormde beelden. Zij laat zich inspireren door elementen uit de natuur, het (onder)bewustzijn en eeuwenoude symbolen. Haar beelden zijn veelal figuratief en vertellen een verhaal waarbij de onzichtbare wereld van dromen, verlangens en momenten van geluk gevangen worden in de klei. De zachte uitstraling van haar werk nodigt je uit om de beelden aan te raken, te voelen en te ervaren.